Yoganesha logo

AANBOD

Yoga wandelingen

We maken een wandeling tussen de 4 en 6 kilometer op prachtige Limburgse plekjes waar we regelmatig halt houden voor yoga, ademhalingsoefeningen en meditatieve momenten. Om meer in contact te komen met onszelf en de natuur wordt er ook een stuk van de wandeling in stilte gewandeld. Daarnaast zijn we een groep en is er ook tijd voor verbinding met elkaar.

Yoga voor senioren

"Yoga voegt jaren aan je leven toe en leven aan je jaren."

In samenwerking met: Dienstencentrum De Piepel en vzw Begralim

Yoga, een bron van gezondheid en innerlijke rust voor mensen van alle leeftijden. Yoga is voor ouderen een positieve benadering om de levenskracht een impuls te geven en deze bijzondere levensfase in grotere sereniteit te beleven. Het lichaam krijgt energie, de geest kalmeert en het hart krijgt ruimte om te beleven en te spreken. Yoga biedt vele voordelen om het ouder wordende lichaam gezond te houden en langer zelfstandig en krachtig in het leven te staan.

Een yoga les voor senioren is specifiek aangepast aan de ouder wordende mens. We beginnen met het zacht activeren of opwarmen van het lichaam. Dit is een speels moment. Daarna doen we ademhalingsoefeningen die ons helpen om weer volledig te kunnen ademen. Met de heilzame gewrichtsoefeningen brengen we zachtjes beweging in alle gewrichten van het lichaam van de nek tot en met de tenen. Dan volgen de typische yoga houdingen, hier gebruiken we vereenvoudigde versies die aangepast zijn aan de oudere deelnemers. We eindigen met een geleide ontspanning op zachte relaxatiemuziek. In een afsluitend praatmomentje kan iedereen zijn ervaringen met elkaar delen als er behoefte aan is.

Weekend -en dagcursussen

Ben jij klaar om een dag of een weekendje ondergedompeld te worden in positieve vibes waarmee jij je leven misschien een andere wending kan geven! Even de beperkende programma's in je hart, je hoofd en je lichaam resetten of deleten, wat verouderde apps en programma's verwijderen en eens kijken welke positieve, nieuwe apps je kan downloaden. Opruiming houden, tijd om los te laten wat jou niet meer van dienst is. Je batterijen weer opladen. Een nieuwe start!

Yoga at the desk

Workshop op aanvraag van bedrijven. Eenvoudige yoga (stoelyoga en oogyoga) op en rond je (bureau)stoel. Voor mensen met zittend werk, ter preventie van rugklachten en schouderklachten. Fit, ontspannen en helder op het werk.

Dru yoga

Yoga gaat niet over jezelf verbeteren, het gaat over jezelf accepteren."

Yoga is bewegen met zelfbewustzijn. Elke beweging wordt met opmerkzaamheid en aandacht uitgevoerd. Bij elke houding en beweging leer je je te concentreren op je ademhaling en op de sensaties in je lichaam.

DRU Yoga is de brug tussen lichaam, hart en geest.

BODY

HEART

MIND