Yoganesha logo

OVER

wie ben ik?

Hallo, ik ben Sabrina Daenen, van opleiding ben ik ergotherapeut en ik werk deeltijds in de ouderenzorg waar ik allerlei activiteiten organiseer om bewoners van het rusthuis en de assistentiewoningen in beweging te brengen. Daarnaast is yoga voor mij door de jaren heen een passie geworden die ik graag deel met mensen van alle leeftijden.

In 2003 kwam ik via een cursus intuïtieve ontwikkeling in contact met Dru yoga. Het voelde meteen aan als thuiskomen. Vanaf het moment dat ik de yogazaal binnenstapte leek er een golf van blijheid en ontspanning door mij heen te stromen! En vandaag is dat nog steeds zo. Begin 2009 ben ik zelf afgestudeerd als Dru yoga docent na een vierjarige opleiding en persoonlijke ontdekkingsreis.

Ik leerde via yoga weer bewust contact maken en houden van mijn lichaam, mijn lichaamshouding verbeterde aanzienlijk, ik voelde hoe ik gaandeweg soepeler en krachtiger werd en mijn lage rugklachten verdwenen helemaal. Yoga is ook steeds mijn anker en kompas waarmee ik de emotionele stormen van het leven trotseer.

De reis gaat nog steeds door. Via workshops, cursussen, zelfstudie en natuurlijk persoonlijke beoefening blijft yoga een levenslange beleving die nooit eindigt, nooit saai wordt maar steeds weer verdieping, verrukking en AHA-momenten oplevert. Thema's die me persoonlijk al jaren lang heel erg boeien zijn mindfulness, de kracht van positief denken en meer zelfkennis via chakrapsychologie. Deze kom je dan ook verweven in mijn lessen steeds tegen. Ik deel via mijn lessen graag mijn kennis, ervaringen en positieve levensenergie met jullie.

Gun jezelf het allerbeste en ga mee op yoga avontuur!

missie

"Het is niet egoïstisch om van jezelf te houden, goed voor jezelf te zorgen en gelukkig zijn tot je prioriteit te maken. Het is noodzakelijk!"

Een cursiste zei me laatst hoe blij ze van mijn yoga wordt. En dat is helemaal zoals ik het bedoel, blij zijn, je gesteund voelen door het leven, content zijn met wie je bent en waar je bent, dankbaar. Eenvoudig en ook zo moeilijk tegelijk. Het waren zo lang mijn eigen thema's en dankzij de cursisten en de yoga die ik geef kon ik zelf ook groeien. Ik geef en ik ontvang, ik help groeien en ik groei, zo mooi...

Mijn persoonlijk yoga-missie is dus als volgt:

Laten we samen de beste versie van onszelf zijn!

Dat is mijn missie.

Namaste, Sabrina

yo! ganesha

Zonder dat ik me wil vereenzelvigen met eender welke godsdienst vind ik de symboliek van Ganesha, de hindoeïstische god met het hoofd van een olifant, heel inspirerend. Vandaar de naam van mijn yogapraktijk YOGANESHA, een samenvoeging van yoga en Ganesha.

Ganesha neemt met zijn sterke slurf de hindernissen weg op je pad en bezorgt je succes bij alles wat je onderneemt. Hij toont je de weg die je moet volgen om de beste versie van jezelf te worden en als je de verkeerde afslag neemt gooit hij obstakels op je pad zodat je inziet dat je op je stappen terug moet komen. Veel verhalen over Ganesha gaan over hoe liefdevol en intelligent hij is. Hij is de perfecte balans tussen kracht en vriendelijkheid, macht en schoonheid. Bovendien ondersteunt en leidt hij ons doorheen de thema's van alle chakra's.